Funderingsherstel met Groene Paal in Amsterdam

Funderingsherstel met Groene Paal in Amsterdam

Voor een pand in Amsterdam viel er een aanschrijving op de mat van de gemeente. Er moest funderingsherstel plaatsvinden. Niet direct waar de eigenaar op zat te wachten, maar het moest gebeuren dus ging hij in gesprek met Revac Specialistische Technieken BV om er het maximale voordeel uit te halen.

 

Opnieuw in contact

Jaren eerder had meneer Henri Hillen, de oprichter van Revac Specialistische Technieken BV, opdracht gegeven om een serre op te vangen en de fundering van zijn woning te herstellen. Nu hij in zijn nieuwe huis weer met funderingsherstel te maken kreeg besloot hij opnieuw contact te zoeken.

 

Creatieve oplossingen

Aangezien hij zelf de noodzaak niet erg zag voor het herstellen van de fundering wilde meneer kijken hoe hij deze werkzaamheden in zijn voordeel kon laten werken. Samen met Marcel Hillen en Maxime Hillen, respectievelijk zoon en kleinzoon, ging hij in gesprek om op creatieve wijze te kijken naar de mogelijkheden van deze klus.

Er was destijds een stagiair binnen het bedrijf bezig met een onderzoek naar de mogelijkheid tot duurzamer funderingsherstel. Hiervoor kwam hij in contact met De Groene Paal. Dit concept sprak de eigenaar gelijk aan, waarna de nodige contacten werden gelegd.

 

De handen ineen

Na een prettige kennismaking besloten Revac Specialistische Technieken BV en De Groene Paal, samen te werken aan dit project. Door de kennis en kunde van beide bedrijven te verenigen werd er voor de eigenaar van het pand een systeem in de fundering gemaakt waardoor hij zijn woning grotendeels op aardwarmte zou kunnen verwarmen.

Om de paal zijn er twee slangen aangebracht waarna ze op de voor Revac Specialistische Technieken BV, gangbare wijze hydraulisch gedrukt werden. Deze slangen zijn aangesloten op een warmtepomp waardoor er in een circulair systeem warmte naar boven en kou naar beneden gepompt wordt.

Wilt u weten wat de Groene Paal voor u kan betekenen? We helpen u graag verder!

Stadsgehoorzaal Leiden

Stadsgehoorzaal Leiden

Af en toe werken we op bijzondere locaties. Een van die locaties was de Stadsgehoorzaal in Leiden. Een prachtig pand midden in het centrum. Bij dit statige pand was er sprake van verzakking. Om dit te verhelpen zou er funderingsherstel moeten plaatsvinden.

 

Flexibel werken

De wens vanuit de Stadsgehoorzaal was dat het pand in gebruik kon blijven tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Dankzij de kleine machines die gebruikt worden in het funderingsherstel door middel van de door ons ontwikkelde Sobu-paal® is dit gelukt.

Revac Specialistische Technieken BV is een bedrijf met een klantgerichte en oplossingsgerichte manier van werken. Wij denken mee in de mogelijkheden bij de uitvoering en streven naar minimale overlast. Door de inzet van extra personeel en het aanpassen van de werktijden hebben we op verschillende momenten werkzaamheden uitgevoerd, om de planning van de Stadsgehoorzaal heen. Zo hebben zij hun activiteiten tijdens de werkzaamheden niet stil hoeven leggen.

 

Verzakking

Bij zowel de galerij als de voorgevel van de Stadsgehoorzaal was verzakking te zien. Om verdere verzakking en bijkomende schade te voorkomen was het van belang dat er funderingsherstel zou plaatsvinden. Hiervoor hebben zij gekozen gebruik te maken van de door ons ontwikkelde Sobu-paal®.

Onder de verzakkende delen van de galerij en voorgevel hebben wij inkassingen in de bouwmuur geboord. Hierin hebben we stalen frames geplaatst om onze sondeer buispaal hydraulisch doorheen te kunnen drukken. Paal voor paal hebben we zo de fundering hersteld.

Wilt u meer weten over onze manier van werken of wat funderingsherstel voor u kan betekenen? Kijk dan ook eens op de pagina funderingsherstel.