Funderingsherstel

Herstel met minimale
overlast dankzij de Sobu-paal®

Specialist in funderingsherstel

Al sinds 1981 zijn wij specialist op het gebied van funderingswerkzaamheden. Wij werken voor zowel particulieren als aannemers en uitvoerders in de bouwsector. Dankzij onze jarenlange ervaring en innovatieve manier van werken, met onder meer de door ons ontwikkelde Sobu-paal®, hebben wij een sterke positie opgebouwd in deze sector.

 

Funderingsproblemen

Ieder pand is gebouwd op een fundering. Hoe die fundering eruitziet ligt aan de bouwstijl en tijd waarin deze is gemaakt. De bestaande fundering kan in de loop der jaren worden aangetast door omgevingsfactoren. Denk hierbij aan mogelijkheden als paalrot, veranderde grondwaterstand, bestemmingswijzigingen of toenemende zware verkeerslast.

Aanduidingen van problemen met de fundering kunnen zijn; scheurvorming in bouwmuren en gevels, klemmende ramen of deuren, scheefstand van het pand en verzakte vloeren. Is dit het geval bij uw woning? Neem dan direct contact op om verdere schade te voorkomen.

 

Onze werkwijze

Waar normale heipalen een halve meter tot een meter buiten de bestaande bouwmuur worden geplaatst wordt de Sobu-paal®, ook wel sondeer buispaal genoemd, direct in het hart van de muur gedrukt. Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt met behulp van een berekening door de constructeur een palenplan gemaakt. Bij begin van de werkzaamheden maken we een inkassing in de bouwmuur, waarin we een vijzelframe stellen met het eerste paalsegment en de paalvoet.

De stalen sondeer buispaal wordt met een hydraulische vijzel door het vijzelframe heen, naar een dragende zandlaag gedrukt. Dit wordt gedaan, door de palen net zo lang in elkaar te steken en vast te lassen tot de gewenste paallengte en kracht voor de fundering wordt behaald. Door de palen onder voorspanning in de muur vast te lassen wordt zetting voorkomen en is nog voor het afstorten van de palen de noodzakelijke paalkopbelasting aanwezig.

 

Funderingsherstel met de Sobu-Paal®

Naast verzakking en funderingsproblemen wordt de Sobu-paal® ook gebruikt voor het rechtzetten of stabiliseren van scheefgezakte gebouwen. Dit is onder meer een veel voorkomend probleem bij aanbouwen doordat deze vaak te licht of niet gefundeerd zijn.

Een andere veel voorkomende oplossing waarvoor de Sobu-paal® wordt ingezet is de verzwaring van de fundering. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan wanneer er sprake is van een bouwverhoging zoals een dakopbouw, of bij nieuwe eisen die gesteld worden wanneer een huis gesplitst moet worden.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op.

De Sobu-Paal®

Uniek aan de Sobu-paal® is dat er tijdens de werkzaamheden met minimale ruimte gewerkt kan worden. De machine die we gebruiken voor het hydraulisch drukken van de sondeer buispalen is niet groter dan het formaat van een kruiwagen. Dit zorgt ervoor dat woning- en winkelruimtes vaak met minimale aanpassing in gebruik kunnen blijven tijdens de werkzaamheden.

Sobu-Palen kruiwagen

De voordelen

R

Minimale overlast

R

Specialistische werkwijze

R

Blijven wonen en werken

R

Ook in kleine ruimten

R

Bewezen succesvolle aanpak

R

Professioneel en persoonlijk