Stadsgehoorzaal Leiden

Af en toe werken we op bijzondere locaties. Een van die locaties was de Stadsgehoorzaal in Leiden. Een prachtig pand midden in het centrum. Bij dit statige pand was er sprake van verzakking. Om dit te verhelpen zou er funderingsherstel moeten plaatsvinden.

 

Flexibel werken

De wens vanuit de Stadsgehoorzaal was dat het pand in gebruik kon blijven tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Dankzij de kleine machines die gebruikt worden in het funderingsherstel door middel van de door ons ontwikkelde Sobu-paal® is dit gelukt.

Revac Specialistische Technieken BV is een bedrijf met een klantgerichte en oplossingsgerichte manier van werken. Wij denken mee in de mogelijkheden bij de uitvoering en streven naar minimale overlast. Door de inzet van extra personeel en het aanpassen van de werktijden hebben we op verschillende momenten werkzaamheden uitgevoerd, om de planning van de Stadsgehoorzaal heen. Zo hebben zij hun activiteiten tijdens de werkzaamheden niet stil hoeven leggen.

 

Verzakking

Bij zowel de galerij als de voorgevel van de Stadsgehoorzaal was verzakking te zien. Om verdere verzakking en bijkomende schade te voorkomen was het van belang dat er funderingsherstel zou plaatsvinden. Hiervoor hebben zij gekozen gebruik te maken van de door ons ontwikkelde Sobu-paal®.

Onder de verzakkende delen van de galerij en voorgevel hebben wij inkassingen in de bouwmuur geboord. Hierin hebben we stalen frames geplaatst om onze sondeer buispaal hydraulisch doorheen te kunnen drukken. Paal voor paal hebben we zo de fundering hersteld.

Wilt u meer weten over onze manier van werken of wat funderingsherstel voor u kan betekenen? Kijk dan ook eens op de pagina funderingsherstel.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op