Onderkelderen

Vakkundig en ervaren in
het onderkelderen van uw woning

Specialist in kelderbouw

Of het nu gaat om een extra kamer, kantoorruimte of opslag, onderkelderen biedt u de mogelijkheid extra leefruimte te creëren zonder uit te hoeven bouwen rondom de woning.

Het maken van een kelder is een specialistische ingreep die vakkennis vereist. Met ruim 40 jaar ervaring hebben wij voor iedere situatie oplossingen beschikbaar. Belangrijk bij het maken van een kelder is een gedegen voorbereiding.

 

Uw wensen

Voorafgaand aan de werkzaamheden inventariseren we uw wensen en doen we een funderingsonderzoek. We kijken naar de staat en diepte van de bestaande fundering en of deze toereikend is voor het bereiken van de gewenste stahoogte in de kelder. Daarnaast kijken we naar het grondwaterpeil, ook dit kan bepalend zijn voor het plan van aanpak dat we maken.

Om snel een duidelijk beeld te kunnen krijgen van de situatie kunt u voorafgaand aan een prijsaanvraag al informatie inwinnen. Graaf bijvoorbeeld een proefgat of raadpleeg de bouwtekeningen van uw woning in de gemeentelijke archieven om te zien hoe diep de fundering steekt. Hierop is mogelijk ook te zien of uw woning op hout of op staal gefundeerd is. Tot slot kunt u online het laatst gemeten grondwaterpeil opzoeken.

 

De werkwijze

Zodra het plan van aanpak en de offerte goedgekeurd zijn moet u zelf een vergunning aanvragen. Hiervoor heeft u onder meer gewichtsberekeningen en constructietekeningen van een constructeur nodig. Wij kunnen u doorverwijzen naar een constructeur die hierbij kan helpen en indien gewenst de aanvraag voor de vergunning over kan nemen.

Indien de fundering niet diep genoeg steekt zullen we beginnen met het hydraulisch drukken van Sobu-palen®. Deze vangen de bestaande fundering op waarna een grondkering geplaatst kan worden. Hiermee is de fundering verlengd en kunnen we van start met de volgende werkzaamheden.

Om de waterdichtheid van de kelder te garanderen plaatsen we een stalen bak met daarin een constructievloer. Bestaande maar lekkende kelders kunnen door ons ook waterdicht gemaakt worden.

 

Ruwbouw

Revac Specialistische Technieken BV ontwikkeld ruwbouwkelders. Dit wil zeggen dat we alle voorbereidingen treffen voor uw wensen maar dat de afwerking verzorgd wordt door een andere aannemer. Indien gewenst kunnen we u ook met aannemers en/of architecten in contact brengen om dit verder uit te werken.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op.

Kelder en fundering

Tijdens het inventariseren van de wensen voor een kelder is de staat van de fundering een belangrijk punt. Heeft u last van funderingsproblemen of recentelijk een aanschrijving van de gemeente ontvangen om iets aan de fundering te doen? Deze werkzaamheden kunnen gemakkelijk tegelijkertijd plaatsvinden zodat u geen extra overlast ervaart. 

Drukken fundering

De voordelen

R

Vakkundig

R

Jarenlange ervaring

R

Maatwerk

R

Kennis en expertise

R

Specialistisch

R

Minimale overlast