Funderingsherstel met Groene Paal in Amsterdam

Funderingsherstel met Groene Paal in Amsterdam

Voor een pand in Amsterdam viel er een aanschrijving op de mat van de gemeente. Er moest funderingsherstel plaatsvinden. Niet direct waar de eigenaar op zat te wachten, maar het moest gebeuren dus ging hij in gesprek met Revac Specialistische Technieken BV om er het maximale voordeel uit te halen.

 

Opnieuw in contact

Jaren eerder had meneer Henri Hillen, de oprichter van Revac Specialistische Technieken BV, opdracht gegeven om een serre op te vangen en de fundering van zijn woning te herstellen. Nu hij in zijn nieuwe huis weer met funderingsherstel te maken kreeg besloot hij opnieuw contact te zoeken.

 

Creatieve oplossingen

Aangezien hij zelf de noodzaak niet erg zag voor het herstellen van de fundering wilde meneer kijken hoe hij deze werkzaamheden in zijn voordeel kon laten werken. Samen met Marcel Hillen en Maxime Hillen, respectievelijk zoon en kleinzoon, ging hij in gesprek om op creatieve wijze te kijken naar de mogelijkheden van deze klus.

Er was destijds een stagiair binnen het bedrijf bezig met een onderzoek naar de mogelijkheid tot duurzamer funderingsherstel. Hiervoor kwam hij in contact met De Groene Paal. Dit concept sprak de eigenaar gelijk aan, waarna de nodige contacten werden gelegd.

 

De handen ineen

Na een prettige kennismaking besloten Revac Specialistische Technieken BV en De Groene Paal, samen te werken aan dit project. Door de kennis en kunde van beide bedrijven te verenigen werd er voor de eigenaar van het pand een systeem in de fundering gemaakt waardoor hij zijn woning grotendeels op aardwarmte zou kunnen verwarmen.

Om de paal zijn er twee slangen aangebracht waarna ze op de voor Revac Specialistische Technieken BV, gangbare wijze hydraulisch gedrukt werden. Deze slangen zijn aangesloten op een warmtepomp waardoor er in een circulair systeem warmte naar boven en kou naar beneden gepompt wordt.

Wilt u weten wat de Groene Paal voor u kan betekenen? We helpen u graag verder!

Funderingsherstel met Groene Paal in Amsterdam

Funderingsherstel met de Groene Paal

Voor een pand in Amsterdam viel er een aanschrijving op de mat van de gemeente. Er moest funderingsherstel plaatsvinden. Niet direct waar de eigenaar op zat te wachten, maar het moest gebeuren dus ging hij in gesprek met Revac Specialistische Technieken BV om er het maximale voordeel uit te halen.

 

Opnieuw in contact

Jaren eerder had meneer Henri Hillen, de oprichter van Revac Specialistische Technieken BV, opdracht gegeven om een serre op te vangen en de fundering van zijn woning te herstellen. Nu hij in zijn nieuwe huis weer met funderingsherstel te maken kreeg besloot hij opnieuw contact te zoeken.

 

Creatieve oplossingen

Aangezien hij zelf de noodzaak niet erg zag voor het herstellen van de fundering wilde meneer kijken hoe hij deze werkzaamheden in zijn voordeel kon laten werken. Samen met Marcel Hillen en Maxime Hillen, respectievelijk zoon en kleinzoon, ging hij in gesprek om op creatieve wijze te kijken naar de mogelijkheden van deze klus.

Er was destijds een stagiair binnen het bedrijf bezig met een onderzoek naar de mogelijkheid tot duurzamer funderingsherstel. Hiervoor kwam hij in contact met De Groene Paal. Dit concept sprak de eigenaar gelijk aan, waarna de nodige contacten werden gelegd.

 

De handen ineen

Na een prettige kennismaking besloten Revac Specialistische Technieken BV en De Groene Paal, samen te werken aan dit project. Door de kennis en kunde van beide bedrijven te verenigen werd er voor de eigenaar van het pand een systeem in de fundering gemaakt waardoor hij zijn woning grotendeels op aardwarmte zou kunnen verwarmen.

Om de paal zijn er twee slangen aangebracht waarna ze op de voor Revac Specialistische Technieken BV, gangbare wijze hydraulisch gedrukt werden. Deze slangen zijn aangesloten op een warmtepomp waardoor er in een circulair systeem warmte naar boven en kou naar beneden gepompt wordt.

Wilt u weten wat de Groene Paal voor u kan betekenen? We helpen u graag verder!

Onderkelderen en funderingsherstel

Onderkelderen en funderingsherstel

Voor een pand in Scheveningen werden ambitieuze plannen gemaakt. Naar aanleiding van een prachtig ontwerp van architecte Monique van Doorne kregen we een telefoontje. Het plan lag er, de vraag was alleen hoe dit praktisch en succesvol ten uitvoering kon worden gebracht. Voor Revac Specialistische Technieken BV de opdracht om hier mee aan de slag te gaan.

Het plan

De grote wens van de eigenaren was meer ruimte in huis. Het plan was een kelder aan de voorkant van de woning en het slopen van de gevel aan de achterkant, om er een uitbouw aan te plaatsen.

Na telefonisch contact met de eigenaar van de woning zijn we ter plaatse geweest om zowel het plan als de situatie te bekijken. Het slopen van de achtergevel stond vast, in overleg besloten we de beoogde kelder echter niet aan de voorkant maar aan de achterkant te maken. Het initiële plan werd hiermee iets aangepast en we gingen van start.

Efficiënt werken

Om de achtergevel te blijven ondersteunen hebben we een staalconstructie gemaakt waarbij de oude fundering het aangrijppunt vormt voor de nieuwe fundering. Een fundering die naast de bestaande woning ook de nog te bouwen uitbouw ondersteunt.

Door goed te kijken naar het wenselijke gebruik van de woning na verbouwing bleek het efficiënter om de kelder aan de achterkant van de woning te maken. Niet alleen kon deze zo groter worden dan aan de voorkant het plan was, we konden de te plaatsen kelderbak zo ook benutten als fundering voor de uitbouw. Door bemaling in de kelderbak aan te brengen is daarnaast gezorgd dat er geen grondwater naar binnen kan stromen.

Van plan naar werkelijkheid

Al snel na de ontmoeting met de eigenaar en architecte, zijn we begonnen met dit fantastische project. Een mooie kans voor ons om de plannen om te zetten in uitvoering. Het is indrukwekkend om te zien hoe de woning eruitziet wanneer de volledige achtergevel en een deel van de zijkant ontbreekt en je zo vanuit de tuin in de kelderbak kijkt.

Gaandeweg zagen we het project zich ontwikkelen. Eerst de staalconstructie voor de fundering. Toen het plaatsen, bemalen en afwerken van de kelderbak en tot slot het afronden van ons aandeel aan dit prachtige project.

Vanaf dit punt heeft Construction Companion het stokje van ons overgenomen om zowel de afwerking van de kelder als het realiseren van de daadwerkelijke uitbouw op zich te nemen.

Onderkelderen Den Haag

Onderkelderen Den Haag

Voor een woning in Den Haag werd een aanvraag gedaan. De eigenaren wilden meer leefruimte creëren en schakelden Revac Specialistische Technieken BV in om een grotere kelder onder de woning te realiseren.

 

Funderingsonderzoek

Bij de start van een nieuw project doen we altijd een funderingsonderzoek. In dit geval bleek dat de fundering niet diep genoeg stak om de kelder direct uit te kunnen graven. In plaats van de gewenste diepte van minimaal 2.10 meter bleek er slechts 1.90 meter aan stahoogte te kunnen worden behaald.

Om toch de gewenste hoogte voor de kelder te kunnen bereiken, moest de bestaande fundering worden verlengd. In samenwerking met de constructeur hebben we dan ook een palenplan gemaakt om dit door middel van de Sobu-paal® te realiseren.

 

Bestaande kelder

Het huis beschikte al over een kleine kelder. Deze kelder steekt minder diep, maar zal niet worden aangepast in hoogte. Wel wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze kelder goed waterdicht te maken. Een koekoek aan de zijkant van de woning bood ons de gelegenheid om van buitenaf direct te kunnen starten met de werkzaamheden.

Onderkelderen en funderingsherstel

Funderingsherstel, kelder en uitbouw in één!

Als je aan komt lopen en kijkt naar dit pand wordt direct je interesse gewekt. Dit is absoluut geen standaard verbouwing. Het begon een jaar geleden, ambitieuze plannen voor een pand in Scheveningen.

Naar aanleiding van een prachtig ontwerp van architecte Monique van Doorne kregen we een telefoontje. Het plan lag er, de vraag was alleen hoe dit praktisch en succesvol ten uitvoering kon worden gebracht. Voor Revac Specialistische Technieken BV de opdracht om hier mee aan de slag te gaan.

 

Het plan

De grote wens van de eigenaren was meer ruimte in huis. Het plan was een kelder aan de voorkant van de woning en het slopen van de gevel aan de achterkant, om er een uitbouw aan te plaatsen.

Na telefonisch contact met de eigenaar van de woning zijn we ter plaatse geweest om zowel het plan als de situatie te bekijken. Het slopen van de achtergevel stond vast, in overleg besloten we de beoogde kelder echter niet aan de voorkant maar aan de achterkant te maken. Het initiële plan werd hiermee iets aangepast en we gingen van start.

 

Efficiënt werken

Om de achtergevel te blijven ondersteunen hebben we een staalconstructie gemaakt waarbij de oude fundering het aangrijppunt vormt voor de nieuwe fundering. Een fundering die naast de bestaande woning ook de nog te bouwen uitbouw ondersteunt.

Door goed te kijken naar het wenselijke gebruik van de woning na verbouwing bleek het efficiënter om de kelder aan de achterkant van de woning te maken. Niet alleen kon deze zo groter worden dan aan de voorkant het plan was, we konden de te plaatsen kelderbak zo ook benutten als fundering voor de uitbouw. Door bemaling in de kelderbak aan te brengen is daarnaast gezorgd dat er geen grondwater naar binnen kan stromen.

 

Van plan naar werkelijkheid

Al snel na de ontmoeting met de eigenaar en architecte, zijn we begonnen met dit fantastische project. Een mooie kans voor ons om de plannen om te zetten in uitvoering. Het is indrukwekkend om te zien hoe de woning eruitziet wanneer de volledige achtergevel en een deel van de zijkant ontbreekt en je zo vanuit de tuin in de kelderbak kijkt.

In de afgelopen maanden hebben we het project zien ontwikkelen. Eerst de staalconstructie voor de fundering. Toen het plaatsen, bemalen en afwerken van de kelderbak en inmiddels het afronden van dit prachtige project.

Vanaf dit punt zal Construction Companion het stokje van ons overnemen om zowel de afwerking van de kelder als het realiseren van de daadwerkelijke uitbouw op zich te nemen.

Voor ons was dit een hele mooie ervaring en we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!

 

Jouw eigen plan

Heb jij plannen liggen van een architect en wil je kijken hoe je deze het beste kunt realiseren? Laat het ons weten, we denken graag met je mee!

Wand stalen kelderbak