Funderingsherstel met de Groene Paal

Funderingsherstel met de Groene Paal

Voor een pand in Amsterdam viel er een aanschrijving op de mat van de gemeente. Er moest funderingsherstel plaatsvinden. Niet direct waar de eigenaar op zat te wachten, maar het moest gebeuren dus ging hij in gesprek met Revac Specialistische Technieken BV om er het maximale voordeel uit te halen.

 

Opnieuw in contact

Jaren eerder had meneer Henri Hillen, de oprichter van Revac Specialistische Technieken BV, opdracht gegeven om een serre op te vangen en de fundering van zijn woning te herstellen. Nu hij in zijn nieuwe huis weer met funderingsherstel te maken kreeg besloot hij opnieuw contact te zoeken.

 

Creatieve oplossingen

Aangezien hij zelf de noodzaak niet erg zag voor het herstellen van de fundering wilde meneer kijken hoe hij deze werkzaamheden in zijn voordeel kon laten werken. Samen met Marcel Hillen en Maxime Hillen, respectievelijk zoon en kleinzoon, ging hij in gesprek om op creatieve wijze te kijken naar de mogelijkheden van deze klus.

Er was destijds een stagiair binnen het bedrijf bezig met een onderzoek naar de mogelijkheid tot duurzamer funderingsherstel. Hiervoor kwam hij in contact met De Groene Paal. Dit concept sprak de eigenaar gelijk aan, waarna de nodige contacten werden gelegd.

 

De handen ineen

Na een prettige kennismaking besloten Revac Specialistische Technieken BV en De Groene Paal, samen te werken aan dit project. Door de kennis en kunde van beide bedrijven te verenigen werd er voor de eigenaar van het pand een systeem in de fundering gemaakt waardoor hij zijn woning grotendeels op aardwarmte zou kunnen verwarmen.

Om de paal zijn er twee slangen aangebracht waarna ze op de voor Revac Specialistische Technieken BV, gangbare wijze hydraulisch gedrukt werden. Deze slangen zijn aangesloten op een warmtepomp waardoor er in een circulair systeem warmte naar boven en kou naar beneden gepompt wordt.

Wilt u weten wat de Groene Paal voor u kan betekenen? We helpen u graag verder!

Onderkelderen en funderingsherstel

Onderkelderen en funderingsherstel

Voor een pand in Scheveningen werden ambitieuze plannen gemaakt. Naar aanleiding van een prachtig ontwerp van architecte Monique van Doorne kregen we een telefoontje. Het plan lag er, de vraag was alleen hoe dit praktisch en succesvol ten uitvoering kon worden gebracht. Voor Revac Specialistische Technieken BV de opdracht om hier mee aan de slag te gaan.

Het plan

De grote wens van de eigenaren was meer ruimte in huis. Het plan was een kelder aan de voorkant van de woning en het slopen van de gevel aan de achterkant, om er een uitbouw aan te plaatsen.

Na telefonisch contact met de eigenaar van de woning zijn we ter plaatse geweest om zowel het plan als de situatie te bekijken. Het slopen van de achtergevel stond vast, in overleg besloten we de beoogde kelder echter niet aan de voorkant maar aan de achterkant te maken. Het initiële plan werd hiermee iets aangepast en we gingen van start.

Efficiënt werken

Om de achtergevel te blijven ondersteunen hebben we een staalconstructie gemaakt waarbij de oude fundering het aangrijppunt vormt voor de nieuwe fundering. Een fundering die naast de bestaande woning ook de nog te bouwen uitbouw ondersteunt.

Door goed te kijken naar het wenselijke gebruik van de woning na verbouwing bleek het efficiënter om de kelder aan de achterkant van de woning te maken. Niet alleen kon deze zo groter worden dan aan de voorkant het plan was, we konden de te plaatsen kelderbak zo ook benutten als fundering voor de uitbouw. Door bemaling in de kelderbak aan te brengen is daarnaast gezorgd dat er geen grondwater naar binnen kan stromen.

Van plan naar werkelijkheid

Al snel na de ontmoeting met de eigenaar en architecte, zijn we begonnen met dit fantastische project. Een mooie kans voor ons om de plannen om te zetten in uitvoering. Het is indrukwekkend om te zien hoe de woning eruitziet wanneer de volledige achtergevel en een deel van de zijkant ontbreekt en je zo vanuit de tuin in de kelderbak kijkt.

Gaandeweg zagen we het project zich ontwikkelen. Eerst de staalconstructie voor de fundering. Toen het plaatsen, bemalen en afwerken van de kelderbak en tot slot het afronden van ons aandeel aan dit prachtige project.

Vanaf dit punt heeft Construction Companion het stokje van ons overgenomen om zowel de afwerking van de kelder als het realiseren van de daadwerkelijke uitbouw op zich te nemen.

Montevideo Rotterdam

Montevideo Rotterdam

In 2005 werd in Rotterdam de Montevideo gebouwd. Een torenflat met ruimte voor luxe appartementen en kantoorpanden. Het gebouw is te vinden op de Wilhelminapier, naast Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland-America Lijn. Ook qua bouwstijl is er een connectie tussen de panden te vinden. Amerikaanse en Nederlandse stijlen zijn in dit 139,5 meter hoge gebouw samengebracht.

 

Het probleem

Onder de Montevideo is een parkeergarage gemaakt. Deze is voorzien van grote ventilatiekanalen die enkele meters onder de grond door lopen. Deze buizen zijn tijdens de bouw niet onderheid, waardoor ze in verloop van tijd zijn gaan verzakken. Hierdoor zijn er kieren ontstaan in de aansluitingspunten van de buizen, waar grondwater door naar binnen kwam.

 

Revac Specialistische Technieken BV

Met een oorsprong in specialistische onderwatertechnieken hebben wij onze kennis en expertise in onderwaterconstructies en funderingstechnieken kunnen combineren. Juist voor deze klus waren wij dan ook de juiste partner om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Er werd ons gevraagd de ventilatiebuizen alsnog van palen te voorzien om verdere schade te voorkomen.

 

Onze werkwijze

Omdat we tijdens de werkzaamheden te maken hadden met grondwater rond de buizen, konden we niet zomaar de benodigde gaten boren. Door gebruik te maken van een speciale boortechniek met afdichting rond de boor en later rond de paal, konden we dit doen zonder het grondwater direct naar boven te krijgen.

In de geboorde gaten hebben we een stalen frame geplaatst waardoor we onze Sobu-paal® de grond in konden drukken. Zo hebben we vanuit de ventilatiebuizen alsnog een fundatie aan kunnen brengen om verzakking in de toekomst te voorkomen.

 

Kijk het filmpje

Wil je eens zien hoe de werkomgeving eruitzag en hoe we de palen hebben gedrukt? Kijk dan eens naar het filmpje van Ondernemen Doen We Zo, die op bezoek zijn geweest op dit indrukwekkende project.

Staalconstructie uitbouw Den Haag

Staalconstructie uitbouw Den Haag

De nieuwe eigenaar van een woning in Den Haag kocht dit huis voor meer ruimte voor zijn gezin. Hij vroeg Revac Specialistische Technieken BV om hulp voor het maken van een uitbouw. De nieuwe ruimte loopt vanuit de woonkamer de tuin in, waarbij de achtergevel is doorgebroken.

 

Extra ruimte binnen

Ook binnen waren wijzigingen gewenst. De muur tussen de woonkamer moest worden doorgebroken om hier een grote woonkamer voor terug te plaatsen. Om dit te kunnen doen hebben we de draagkracht van de bestaande bouwmuur opgevangen met een staalconstructie tussen de woonkamer en de keuken.

 

Plafondverlaging

Bij het onderzoeken van de mogelijkheden van de woonkeuken bleek dat het balkon waaronder de uitbouw zal komen, lagergelegen was dan het plafond van de door te trekken woonkamer. Om de constructie van de uitbouw stevig genoeg te maken en de plafondverlaging aan het einde van de woning te minimaliseren is er een speciale staalconstructie ontwikkelt tussen de woning en het balkon. Dankzij deze constructie komt het plafond in de keuken slechts enkele centimeters lager uit dan in de rest van de woonkamer.