Renovatie en isolatie

Wanneer je aan de slag gaat met je fundering of het maken van een kelder heb je de mogelijkheid direct te kijken naar duurzame oplossingen. We hebben het eerder al gehad over de mogelijkheid tot het gebruik van aardwarmte om je huis te verwarmen in ons artikel over De Groene Paal. Een andere manier tot besparing van energie en daarmee het verhogen van je duurzaamheid, is een goede isolatie.

 

Isolatievoorschriften

De moderne voorschriften voor isolatie zijn aan het veranderen. Koop je een nieuwbouwwoning, dan zie je dat de isolatie op een andere manier aangepakt is dan in veel oudere huizen. Om meer die kant op te gaan kun je het renoveren van je woning en het aanpakken van je fundering of het maken van een kelder hand in hand laten gaan.

 

PIR isolatie

Een van de meest gebruikte materialen op het moment is PIR-isolatie. De schuimplaten hebben een hogere isolatiewaarde dan de meeste alternatieven op de markt. Hierdoor kan er met het isoleren met deze platen ook op energie worden bespaard. Bovendien zijn de platen dunner dan veel andere materialen, waardoor ze gemakkelijker te plaatsen zijn in iedere gewenste ruimte. Bijkomend voordeel is dat PIR-isolatie beter presteert als het gaat om brandveiligheid.

 

Funderingsherstel of kelderbouw

Werkzaamheden op het gebied van funderingsherstel en kelderbouw bieden de mogelijkheid een renovatie ook te benutten voor het verbeteren van je isolatie.

Isoleren tijdens de werkzaamheden zorgt ervoor dat je dichter tot de huidige isolatievoorschriften komt en zoals gezegd kunt besparen op je energieverbruik. In het geval van een kelder biedt de isolatie ook voordeel bij het storten van beton. De isolatieplaten zorgen er namelijk voor dat er minder beton nodig is om de werkvloer te storten. Daarnaast trekt er hierdoor minder kou vanuit de grond omhoog wanneer de uiteindelijke vloer er overheen gelegd wordt.

 

Benut de voordelen van een betere isolatie

Verlaag op een gemakkelijke manier je energiekosten en denk aan duurzaamheid in de aanpassingen van je woning. Niet alleen gaat je woonplezier erop vooruit, het biedt ook voordelen bij een eventuele verkoop van je woning.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op