Funderingsherstel met een eigen energiebron

Enkele jaren geleden zijn wij gaan samenwerken met De Groene Paal. Een initiatief vanuit Amsterdam om funderingsherstel niet alleen functioneel, maar ook duurzaam aan te pakken. Door middel van hun initiatief is de funderingspaal tegelijkertijd een energiebron. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

 

Palenplan i.c.m. De Groene Paal

Voorafgaand aan het funderingsherstel ontwerpt een constructeur een palenplan. Dit plan laat zien op welke plaatsen de Sobu-paal®, middels een inkassing in de bouwmuur, wordt geplaatst om de fundering te dragen. Bij een samenwerking met De Groene Paal krijgt dit palenplan een toevoeging. Er wordt een plan in opgenomen voor een gesloten buizensysteem met slangen die fungeren als warmtegeleider. Deze neemt de omgevingstemperatuur aan en lijdt naar een warmtepomp. Zo creëer je met de nieuwe fundering ook een eigen energiebron.

Verwarming vanuit de fundering

De temperatuur die vanuit de slangen omhoog beweegt richting de warmtepomp is 11 graden, de temperatuur die teruggeleid wordt naar de grond is 7 graden. Hierdoor wordt er maar liefst 4 graden warmte aan de omgeving onttrokken. Dankzij de warmtepomp, waarop de palen zijn aangesloten, kan de aardwarmte worden gebruikt om vloerverwarming, radiatoren en tapwater te verwarmen. Dit scheelt niet alleen aanzienlijk in stookkosten in de winter, maar zorgt ook voor een natuurlijke mogelijkheid tot aangename koeling in de zomer.

 

Duurzaamheid in funderingsherstel

Funderingsherstel is een langetermijninvestering. De noodzaak voor de werkzaamheden ligt vaak voor de hand, maar doordat het herstel onder de woning plaatsvindt is het rendement van de investering in kosten vaak minder goed te zien. Dankzij de samenwerking met De Groene Paal is het mogelijk om van de noodzaak een deugd te maken. Het funderingsherstel zorgt naast het behoud van de woning, voor betere duurzaamheid, verminderde CO₂-uitstoot en lagere stookkosten dan je gewend bent.

 

Samenwerking met De Groene Paal

Wil je meer weten over De Groene Paal? Kijk ook eens op hun website, of vraag informatie bij ons aan wat duurzaam funderingsherstel voor jou kan betekenen.

Hou onze website en social media in de gaten voor een artikel over een project dat wij in samenwerking met De Groene Paal hebben uitgevoerd.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op