Meer woonruimte, minimale overlast

Aan de rand van Scheveningen, nabij de boulevard en de Keizerstraat woont een jong gezin. Het huis waar zij in wonen begon met de kinderen te klein te worden. Een goede reden om de opties te bekijken voor meer woonruimte.

 

Overwegingen voor extra woonruimte

Voor meer woonruimte is verhuizen uiteraard altijd een optie die overwogen kan worden. Ook het gezin in Scheveningen heeft dit gedaan. Met de huidige omstandigheden binnen de woningmarkt was dit voor hen echter geen optie. De kosten van verhuizen waren te hoog om op dit moment te willen maken.

Een volgende optie was het creëren van extra woonruimte in hun huidige woning. Om deze mogelijkheid verder te onderzoeken namen de eigenaren contact op met Revac Specialistische Technieken BV. Zij wilden graag weten of het onderkelderen van hun woning voor hen rendabel zou zijn.

 

Gunstige omstandigheden

Voor het maken van een offerte heeft er een vooronderzoek plaatsgevonden om de omstandigheden goed in kaart te brengen. Hierbij is er inzichtelijk gemaakt wat de wensen waren voor de kelder en is er een proefgat gegraven om te zien hoe diep de fundering steekt.

De omstandigheden bleken gunstig te zijn. De fundering stak diep genoeg om te kunnen beginnen met het uitgraven van de kelder. Het verlengen van de fundering en het plaatsen van Sobu-palen® was hierdoor niet nodig.

 

Minimale overlast

Het uitvoeren van werkzaamheden met minimale overlast, is altijd een uitgangspunt van Revac Specialistische Technieken BV. Zo ook bij dit huis. Een gat in de voorgevel gaf tijdens de werkzaamheden toegang tot de ruimte onder de woning. Hier doorheen werd de ruimte leeggezogen met een speciale zuigwagen en werden materialen naar beneden door gegeven.

Ook het luik voor de kruipruimte in de woonkamer was in gebruik. Deze gaf toegang voor de medewerkers van Revac Specialistische Technieken BV om direct onder de woonkamer uit te komen. Buiten dit luik in de hoek bleef de woonkamer toegankelijk en het huis bewoonbaar.

Ook op het moment dat de fundering niet diep genoeg steekt en deze verlengt moet worden, is het mogelijk om in het huis te blijven wonen. Dankzij de unieke manier van werken met de door Revac Specialistische Technieken BV ontwikkelde Sobu-paal®, is de kruipruimte vaak al voldoende om aan de slag te kunnen.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op