Funderingsherstel

Herstel met minimale
overlast dankzij de Sobu-paal®

In Amsterdam is er veel vraag naar funderingsherstel vanwege de diverse verzakkingen in de vele monumentale panden die de stad rijk is. Het grootste deel van de stad is op houten palen gefundeerd. Door de veranderingen in weersomstandigheden en de hoogte van het grondwaterpeil komen de palen steeds verder droog te staan en gaat het hout rotten. Hierdoor verliezen de palen hun stijfheid en krijgen woningen de ruimte om te verzakken.

 

Ervaren in Amsterdamse funderingen

Revac Specialistische Technieken BV is inmiddels een bekende speler voor funderingsherstel in Amsterdam. Door de jaren heen zijn veel verzakte (grachten)panden door middel van de Sobu-paal® opnieuw recht gezet. Niet alleen de verandering in weersomstandigheden en grondwaterpeil hebben voor funderingsproblemen gezorgd, ook door de veranderingen in bestemmingen van verschillende gebieden is de belasting van funderingen veranderd. Hierdoor kunnen opnieuw funderingsproblemen ontstaan en kan versteviging van de fundering onder deze panden noodzakelijk zijn.

 

Een palenplan voor iedere situatie

Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt er een funderingsonderzoek gedaan om de huidige situatie in kaart te brengen en een berekening te maken van de paaldikte en de benodigde vijzelkracht. Waar normale heipalen een halve meter tot een meter buiten de bestaande bouwmuur worden geplaatst wordt de Sobu-paal® op basis van een palenplan direct in het hart van de muur gedrukt. Dit palenplan wordt in samenwerking met een constructeur ontwikkelt om de benodigde belasting te kunnen onderbouwen.

Uniek aan de Sobu-paal® is dat de palen hydraulisch worden gedrukt met een machine die niet groter is dan een kruiwagen. Dit zorgt ervoor dat Revac Specialistische Technieken BV ook in kleine ruimtes als grachtenpanden de werkzaamheden kan verrichten. Dankzij deze techniek zijn we in staat de overlast van de werkzaamheden te beperken. Winkelpanden en woningen kunnen dan ook grotendeels in gebruik blijven terwijl de fundering wordt hersteld.

Klik hier voor meer informatie over onze werkwijze of bekijk een kort filmpje over onze werkzaamheden en de door ons ontwikkelde Sobu-Paal®.

 

Aardwarmte uit jouw fundering

Wist je dat je ook aardwarmte op kunt wekken uit de palen die wij plaatsen? Zo kun je naast het aanpakken van de fundering ook nog eens de duurzaamheid van je woning verbeteren. Doordat de palen diep de grond in worden gedrukt is het mogelijk de warmte uit de diepere aardlaag naar boven te laten geleiden. Zodra de warmte geleid is kan deze onder andere worden gebruikt voor de verwarming van jouw woning. Wil je hier meer over weten? Wij vertellen het je graag!

 

Neem contact op bij mogelijke funderingsproblemen!

Woon jij in Amsterdam of omgeving en zie je scheuren in je woning die op verzakking duiden? Laat het ons weten, dan maken we een afspraak om de situatie te bekijken en een passend plan te maken voor het herstel van de fundering.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op.

De Sobu-Paal®

Uniek aan de Sobu-paal® is dat er tijdens de werkzaamheden met minimale ruimte gewerkt kan worden. De machine die we gebruiken voor het hydraulisch drukken van de sondeer buispalen is niet groter dan het formaat van een kruiwagen. Dit zorgt ervoor dat woning- en winkelruimtes met vaak minimale aanpassing in gebruik kunnen blijven tijdens de werkzaamheden.

Sobu-Palen kruiwagen

De voordelen

R

Minimale overlast

R

Specialistische werkwijze

R

Blijven wonen en werken

R

Ook in kleine ruimten

R

Bewezen succesvolle aanpak

R

Professioneel en persoonlijk