Industriële uitstraling bij renoveren met staalconstructie

Renoveren met staalconstructie

Een industriële uitstraling. Je ziet het in steeds meer huizen terug. Ook in de aanvragen voor projecten die door Revac Specialistische Technieken BV worden uitgevoerd. De vraag naar renovaties met passende staalconstructies voor binnen en buiten groeit.

 

Wat is een staalconstructie?

Staalconstructies worden veel gebruikt bij renovaties en andere bouwwerkzaamheden, doorgaans als de dragende constructie van een gebouw of doorbraak. Dankzij de solide vorm en het gewicht van het staal wordt voldoende stevigheid geboden om allerhande aspecten binnen woningen op te vangen.

 

Staalconstructies bij doorbraak en aanbouw

Ieder jaar komen er regelmatig aanvragen binnen voor de doorbraak van muren en het realiseren van een aanbouw. We beginnen hierbij altijd met het in kaart brengen van de mogelijkheden en de risico’s. Wanneer er bijvoorbeeld een tussenmuur verwijderd wordt, is het van belang te onderzoeken of dit een dragende muur is of niet. Zodra een dragende muur wordt weggehaald zonder extra ondersteuning toe te voegen, ontstaat er kans op scheuren en verzakking. Als dit het geval is kan er worden gekeken naar een staalconstructie die het gewicht van één punt gelijkmatig verdeeld.

Hetzelfde principe geldt wanneer er een aanbouw wordt gemaakt. De belasting van de dragende muren en de fundering van de woning, verandert op het moment dat er een nieuw gedeelte aan de woning wordt toegevoegd. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn, als dit gewicht ook maar weer gelijkmatig verdeeld wordt.

 

Sobu-paal® bij renoveren met staalconstructies

Voor de stevigheid van staalconstructies wordt doorgaans een raamconstructie aangeraden. Dit wil zeggen dat de constructie uit vier zijden moet bestaan. In sommige gevallen is dit echter niet mogelijk of gewenst.

Om te voorkomen dat juist hierdoor een staalconstructie ontoereikend wordt, biedt de Sobu-paal® uitkomst. De palen nemen de vierde zijde uit het raamwerk over door aan twee uiteinden ondersteuning te bieden voor de bovenkant. Er ontstaat zo een n-vorm die naar beneden toe is gefundeerd.

 

Ben jij van plan te renoveren met staalconstructie?

Is er in jouw woning sprake van renovatie? Wil je een doorbraak of een aanbouw realiseren of ben je toe aan nieuwe ondersteuning van een balkon?

Zowel binnen als buiten zien we steeds vaker dat de stalen binten geïntegreerd worden als een nieuw onderdeel van het interieur. Er wordt bij veel woningen dan ook niet alleen uit praktisch oogpunt gekozen voor een staalconstructie. Ook het optische aspect is een steeds belangrijker onderdeel van de aanvraag geworden.

Ben jij benieuwd wat renoveren met een staalconstructie voor jouw woning kan betekenen? Kijk dan eens naar onze pagina over staalconstructies of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op