Staalconstructie uitbouw

De nieuwe eigenaar van een woning in de Spotvogellaan kocht dit huis voor meer ruimte voor zijn gezin. Hij vroeg Revac Specialistische Technieken BV om hulp voor het maken van een uitbouw. De nieuwe ruimte loopt vanuit de woonkamer de tuin in, waarbij de achtergevel is doorgebroken.

 

Extra ruimte binnen

Ook binnen waren wijzigingen gewenst. De muur tussen de woonkamer moest worden doorgebroken om hier een grote woonkamer voor terug te plaatsen. Om dit te kunnen doen hebben we de draagkracht van de bestaande bouwmuur opgevangen met een staalconstructie tussen de woonkamer en de keuken.

 

Plafondverlaging

Bij het onderzoeken van de mogelijkheden van de woonkeuken bleek dat het balkon waaronder de uitbouw zal komen, lagergelegen was dan het plafond van de door te trekken woonkamer. Om de constructie van de uitbouw stevig genoeg te maken en de plafondverlaging aan het einde van de woning te minimaliseren is er een speciale staalconstructie ontwikkelt tussen de woning en het balkon. Dankzij deze constructie komt het plafond in de keuken slechts enkele centimeters lager uit dan in de rest van de woonkamer.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op