Onderkelderen Den Haag

Voor een woning in Den Haag werd een aanvraag gedaan. De eigenaren wilden meer leefruimte creëren en schakelden Revac Specialistische Technieken BV in om een grotere kelder onder de woning te realiseren.

 

Funderingsonderzoek

Bij de start van een nieuw project doen we altijd een funderingsonderzoek. In dit geval bleek dat de fundering niet diep genoeg stak om de kelder direct uit te kunnen graven. In plaats van de gewenste diepte van minimaal 2.10 meter bleek er slechts 1.90 meter aan stahoogte te kunnen worden behaald.

Om toch de gewenste hoogte voor de kelder te kunnen bereiken, moest de bestaande fundering worden verlengd. In samenwerking met de constructeur hebben we dan ook een palenplan gemaakt om dit door middel van de Sobu-paal® te realiseren.

 

Bestaande kelder

Het huis beschikte al over een kleine kelder. Deze kelder steekt minder diep, maar zal niet worden aangepast in hoogte. Wel wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze kelder goed waterdicht te maken. Een koekoek aan de zijkant van de woning bood ons de gelegenheid om van buitenaf direct te kunnen starten met de werkzaamheden.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op