Montevideo Rotterdam

In 2005 werd in Rotterdam de Montevideo gebouwd. Een torenflat met ruimte voor luxe appartementen en kantoorpanden. Het gebouw is te vinden op de Wilhelminapier, naast Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland-America Lijn. Ook qua bouwstijl is er een connectie tussen de panden te vinden. Amerikaanse en Nederlandse stijlen zijn in dit 139,5 meter hoge gebouw samengebracht.

 

Het probleem

Onder de Montevideo is een parkeergarage gemaakt. Deze is voorzien van grote ventilatiekanalen die enkele meters onder de grond door lopen. Deze buizen zijn tijdens de bouw niet onderheid, waardoor ze in verloop van tijd zijn gaan verzakken. Hierdoor zijn er kieren ontstaan in de aansluitingspunten van de buizen, waar grondwater door naar binnen kwam.

 

Revac Specialistische Technieken BV

Met een oorsprong in specialistische onderwatertechnieken hebben wij onze kennis en expertise in onderwaterconstructies en funderingstechnieken kunnen combineren. Juist voor deze klus waren wij dan ook de juiste partner om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Er werd ons gevraagd de ventilatiebuizen alsnog van palen te voorzien om verdere schade te voorkomen.

 

Onze werkwijze

Omdat we tijdens de werkzaamheden te maken hadden met grondwater rond de buizen, konden we niet zomaar de benodigde gaten boren. Door gebruik te maken van een speciale boortechniek met afdichting rond de boor en later rond de paal, konden we dit doen zonder het grondwater direct naar boven te krijgen.

In de geboorde gaten hebben we een stalen frame geplaatst waardoor we onze Sobu-paal® de grond in konden drukken. Zo hebben we vanuit de ventilatiebuizen alsnog een fundatie aan kunnen brengen om verzakking in de toekomst te voorkomen.

 

Kijk het filmpje

Wil je eens zien hoe de werkomgeving eruitzag en hoe we de palen hebben gedrukt? Kijk dan eens naar het filmpje van Ondernemen Doen We Zo, die op bezoek zijn geweest op dit indrukwekkende project.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op