Achterstallig onderhoud en vocht in kelder

Niets dan lof voor deze mannen

Na jarenlang geen onderhoud te hebben gepleegd was de kelderruimte in een woning op Scheveningen onbruikbaar geraakt. Er bleef veel vocht in de ruimte hangen en er kwam gruis uit het plafond. Bovendien bevond het trapgat dat toegang gaf tot de kelder zich op een onhandige plek. Reden genoeg voor de eigenaar van het pand om contact te leggen met Revac Specialistische Technieken BV.

Vocht en achterstallig onderhoud

Bij het kijken naar de mogelijkheden om het trapgat te verplaatsen bleek al snel dat de stalen liggers uit het plafond van de kelder behoorlijk vergaan waren. Hier moest nodig iets aan gedaan worden om te voorkomen dat er schade zou ontstaan doordat dragende delen hun kracht zouden verliezen.

Het vocht in de kelder bleek door de vloer naar binnen te komen. De voegen van het metselwerk waren na verloop van tijd poreus geworden, waardoor het vocht uit de grond alle ruimte kreeg.

Herstel van de kelder

De werkzaamheden zijn gestart met het slopen en afvoeren van de bestaande keldervloer en de vloer van de keuken, die tevens het plafond van de kelder vormde. Ter vervanging van het metselwerk is er in de kelder vervolgens een betonvloer gestort die eventueel opkomend vocht tegenhoudt.

Na het storten van de werkvloer zijn er nieuwe binten geplaatst om een dragende wand in de woonkamer op te vangen. In de kelder zelf zijn IPE-profielen geplaatst die het plafond opnieuw ondersteunen en waarop direct een houten vloer is gelegd. Dit met ruimte voor het maken van een nieuw trapgat. Deze is gemakkelijker toegankelijk, waardoor ook de kelder, die nu immers droog is, weer in gebruik genomen kan worden.

Niets dan lof

Na afronding van het project belden we de eigenaar van het pand. Zeer tevreden met de gang van zaken vertelde hij ‘niets dan lof’ te hebben over de jongens. De propere manier van werken en het plezier onder elkaar, maakte dat hij het niet als storend heeft ervaren dat er werkzaamheden plaatsvonden in zijn woning.

‘Direct bij aanvang van de werkzaamheden is er een plastic stofgordijn opgehangen om te voorkomen dat alles vies zou worden. Uiteraard is er altijd stof en vuil bij dergelijke werkzaamheden maar er werd getracht de overlast tot een minimum te beperken. Dit kon ik erg waarderen’ vertelt de eigenaar.

Afwerking

Na afronding van de werkzaamheden door Revac Specialistische Technieken BV wordt er nu met een aannemer gewerkt aan de afwerking van de kelder en het leggen van een nieuwe vloer in de keuken.

Heb je zelf ook een kelder die eigenlijk niet bruikbaar is? Laat het ons dan weten. Wij helpen je graag!

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op