Gewoon gaan tijdens Tour du ALS

Aankomst bij de Mont Ventoux

Maandag 6 juni 2022, 05.00 uur ’s ochtends. De auto staat al klaar, de fietsen erop bij de werkplaats aan de Binckhorst. Met zijn teamgenoten van Team Lemontree gaat Maxime voor de Tour du ALS op weg naar Frankrijk, waar ze aan het einde van de dag aankomen. Op tijd om even bij te komen en de volgende dag te beginnen met de voorbereidingen.

Op dinsdag 7 juni haalde Maxime zijn startnummer op en beklom de berg voor een proefrit. Na afloop van deze eerste klim vertelt hij: “Toen ik gisteren aankwam en naar de Mont Ventoux keek zag ik er letterlijk als een berg tegenop! Vandaag heb ik mijn fiets gepakt en ben ik vast op pad gegaan. De eerste rit ging al lekker dus dat moet goed komen donderdag. Wat het extra bijzonder maakt is dat er mensen met ALS aanwezig zijn. Het is heel indrukwekkend om precies te zien voor wie we dit doen!”

Gewoon gaan

Terugschrikken zit niet in zijn aard. Om sponsorgeld op te halen bedacht Maxime dan ook de slogan ‘Gewoon gaan’. Hij wist mensen nog eens extra te stimuleren in hun donaties, door aan te geven dat hij de berg sowieso twee keer zou beklimmen maar dat zij ervoor konden zorgen dat het meer werd.

Wanneer de donaties zijn streefbedrag van € 3.000,00 euro zouden bereiken beloofde hij zijn best te doen om drie keer de top te bereiken. Het uiteindelijke bedrag dat met zijn actie werd opgehaald is opgelopen tot het prachtige resultaat van ruim € 3.500,00. Maxime heeft de afgelopen weken dan ook extra hard getraind om de drie beklimmingen waar te kunnen maken.

Nog 2 dagen tot de start van Tour du ALS!

Over twee dagen, op donderdag 9 juni 2022, vindt de 10e editie van Tour du ALS plaats. Honderden mensen zullen deelnemen en hebben net als Maxime donaties opgehaald ten behoeve van deze dodelijke spierziekte. Team Lemontree is inmiddels bijna compleet, morgen komen de laatste teamgenoten aan en zullen zij zich klaarstomen om te starten.

Onder het motto ‘Every step brings us closer’ heeft het team de afgelopen maanden geld opgehaald door allemaal hun eigen actie te voeren. Vandaag staat de teller dankzij de inspanningen van dit team op ruim € 48.000. Vol trots zullen wij hen volgen naar de top!

Last minute donatie

Wil jij het onderzoek naar ALS verder helpen uitvoeren en heb je nog niet gedoneerd? Het kan nog! Klik hier om te doneren voor Maxime zijn tour en de organisatie te ondersteunen om ALS de wereld uit te helpen.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op