Duurzaamheid in de bouw

We krijgen regelmatig enthousiaste reacties op het moment dat we het hebben over mogelijkheden met betrekking tot duurzaamheid. Veel mensen denken dat duurzaamheid in de bouw vooral bij nieuwbouw interessant is. Soms is een verbetering in duurzaamheid echter makkelijker te realiseren dan je denkt.

Bij het maken van aanpassingen in de fundering is het bijvoorbeeld al vaak relatief eenvoudig om een duurzame aanpassing te doen. Hierbij kun je uiteraard denken aan oplossingen voor energiebesparing maar er zijn meer voordelen. Denk bijvoorbeeld ook aan betere ventilatie om bijvoorbeeld vocht te voorkomen en de leefbaarheid binnen de woning te verbeteren.

 

Duurzaamheid in de bouw: start van nieuwe projecten

Als duurzaamheid een onderwerp is wat bij jou hoog op de agenda staat kun je ons dit het beste direct laten weten bij de offerte aanvraag. Zo kunnen we vanaf het begin van het project rekening houden met je wensen en meedenken in de mogelijkheden. Dit kan uiteindelijk ook tot een andere aanpak van het project leiden.

 

 

Subsidie voor duurzaamheid in de bouw

Wanneer de plannen worden gemaakt voor het verbeteren van de duurzaamheid in je bestaande woning is het raadzaam om mogelijkheden tot subsidie of steun in gedachten te houden. Kijk bijvoorbeeld eens naar mogelijkheden voor subsidie of hypotheek aanvragen vanuit de gemeente of overheid. Er bestaan verschillende mogelijkheden op dit gebied.

 

Komende nieuwsberichten

In de komende maanden zullen wij iedere maand een nieuwsbericht met het onderwerp duurzaamheid in bouwprojecten publiceren. We zullen onder meer kijken naar mogelijkheden bij het werken aan de fundering, van ondergrond tot palen en bij het maken van een kelder.

Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie over deze onderwerpen. Heb je zelf een project waar je duurzame opties wil onderzoeken? Laat het ons dan gelijk weten.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op