By :
Comment : 0

In een hoekhuis op Scheveningen komen nieuwe bewoners. Je moet even om de werkzaamheden heen kijken maar wat een gaaf pand!

 

Op dit moment ligt de vloer grotendeels open en zijn de wanden en plafonds kaal getrokken. Voorlopig zullen er nog zeker een jaar werkzaamheden plaatsvinden om dit oude vissershuisje weer volledig op te knappen en om te toveren tot een heerlijk lichte woonruimte.

 

 

Drie palen voor funderingsherstel

De woning in hartje Scheveningen kenmerkt zich in de oude bouw van dunne buitenmuren. Door verzakking van de woning zijn er in de loop der tijd scheuren ontstaan in de gevel.

 

Nu er zoveel van binnenuit gesloopt is voor de werkzaamheden vormt dit een ideaal moment om gelijk de fundering aan te pakken en de woning zowel recht te zetten als te verstevigen. Op drie plekken in de woning is een Sobu-paal® aangebracht die hydraulisch is doorgedrukt tot er een dragende zandlaag is bereikt. Deze palen voorkomen dat de woning opnieuw zal gaan verzakken zodat de woning zonder zorgen bewoond kan worden.

 

 

Funderingsherstel als behoud van de woning

De eigenaar van de woning is zelf ook werkzaam in de bouw en benadrukt in ons gesprek de waarde van de grond onder een huis. Een stevige fundering is voor hem dan ook van groot belang.

 

Hij vertelt dat in 1865 de eerste steen voor dit huis gelegd werd, wat wil zeggen dat het huis al ruim 150 jaar oud is. Bij mijn vraag waarom hij voor Revac Specialistische Technieken BV heeft gekozen om de werkzaamheden uit te voeren antwoord hij ‘om nog eens 150 jaar verder te kunnen!’

 

Zie jij scheuren in de muren ontstaan door verzakking en ben je benieuwd wat funderingsherstel in de waarde en het behoud van jouw woning kan betekenen? Laat het ons weten!

About the Author

Laat een bericht achter

*